مشاوره

مشاوره بازرگانی

از آن جایی که حوزه تجارت کالاها در بخش‌های مختلف اعم از صادرات و واردات و امور گمرکی همواره با تغییرات زیادی رو به رو می باشد ؛ شرکت‌های بازرگانی به طور مستمر مستلزم به روزرسانی اطلاعات خود خواهند بود . همچنین وجود قوانین ، آیین‌نامه‌ها ، مدارک و مراحل مختلف و پیچیده‌ و تغییرات همیشگی آن ها گاها باعث سردرگم ساختن شرکت ها بوده و کوچکترین خطا در این روندها ، ممکن است شرکت ها را با خسارات جبران ناپذیری روبرو سازد .

فلذا برخورداری از اطلاعات به روز شده در این زمینه امری ضروری خواهد بود . به همین دلیل ، تجار و بازرگانان معمولا برای امن‌تر، آسان‌تر و کوتاه‌تر کردن مسیر تجارت خود از مشاوره بازرگانی شرکت‌های بازرگانی بهره می‌برند .

 

مشاوره بازرگانی چیست؟

به مجموعه‌ای از راهنمایی‌هایی که توسط مشاورین بازرگانی در زمینه فعالیت‌های تجاری به بازرگانان ارائه می‌گردد، مشاوره بازرگانی گفته می‌شود. مشاور بازرگانی به قوانین اقتصاد و تجارت مسلط بوده و اطلاعات جامعی در مورد روش‌های مختلف صادرات و واردات کالا ارائه می‌دهد .

مشاوره بازرگانی و گمرکی با توجه به آشنایی کاملی که از فرآیند تجارت بین‌المللی، قوانین داخلی و خارجی کشورها در حوزه تجارت، امور گمرک، تشریفات صادرات و واردات کالا و… در اختیار بازرگانان قرار می‌دهد، سبب می‌شود که امور تجاری و اقتصادی در کوتاه‌ترین زمان ممکن و به همراه سودآوری قابل توجهی، به انجام برسد . یک مشاور بازرگانی در اولین قدم ، اهداف کسب و کار و بازار هدف شما را بررسی خواهد کرد . توجه داشته باشید که استفاده از روش آزمون و خطا، فعالیت اقتصادی و تجاری شما را به خطر خواهد انداخت، به همین علت دریافت مشاوره بازرگانی از متخصصین و استفاده از تجربه و اطلاعات مشاوران تحصیلکرده و با سابقه در حوزه تجارت، امری ضروری خواهد بود .

 

انواع مشاوره بازرگانی

خدمات مشاوره بازرگانی شامل موارد زیادی خواهند بود ، این خدمات به گروه‌های گوناگونی تقسیم می‌شوند ، که در زیر به توضیح آن‌ها خواهیم پرداخت :

مشاوره بازرگانی واردات و صادرات

در زمینه واردات کالا علاوه بر شناخت قوانین ، بررسی نیازهای کشور و سوددهی کالاها امری حیاتی است. برای صادرات کالا نیز یک تاجر باید کالاهای مورد نیاز کشور مقصد را شناسایی و مورد نقد و بررسی قرار دهد . مشاور امور بازرگانی می تواند تجار را برای واردات و صادرات کالای درست و سودده و منطبق بر قوانین راهنمایی نماید .

مشاوره بازرگانی خارجی

تجارت بین‌المللی عاملی مهم و حیاتی برای رشد بوده و فواید بسیاری دارد که البته قطعا پیچیدگی‌های بسیاری نیز خواهد داشت . با توجه به تکنولوژی‌های جدید ، موضوعاتی همچون تسلط به قوانین و اصطلاحات تجارت بین‌المللی یا همان اینکوترمزها ، قوانین داخلی کشورهای طرف تجارت ، مقررات و تعرفه‌های گمرکی کشورها ، مراحل ورود و خروج کالا از گمرک و آشنایی با مراحل سرمایه‌گذاری و جلب و حمایت سرمایه‌گذاران ، همگی نیاز به مشاوره بازرگانی بین المللی دقیق و به موقع خواهند داشت . مشاوره بازرگانی خارجی با تسلط بر تحولات و تغییرات قوانین صادرات و واردات کشورها ، می‌تواند شما را در تجارت خارجی و بین‌المللی به حداکثر سود ممکن برساند .

مشاوره امور گمرکی

جهت صادرات و واردات کالاها ، تنها از طریق اداره گمرک می‌توان اقدام نمود ، در غیر اینصورت کالای شما به صورت کالای قاچاق از مرزها عبور خواهد کرد . بنابراین باید با گمرک‌های داخلی و خارجی کشورها در ارتباط باشید و با امور مربوط به گمرک‌ها آشنا شوید . مشاوره امور گمرکی اطلاعات کاملی از شیوه تکمیل مدارک و اخذ مجوزها جهت ورود و ترخیص کاها در اختیار شما قرار خواهد داد .

مشاوره بازرگانی در ترخیص کالا

به اعتقاد بسیاری از تجار سخت‌ترین بخش فعالیت تجاری مرحله ترخیص کالا از گمرک است . غالبا مهم‌ترین علت از دست رفتن سرمایه تجار نداشتن دانش و تجربه کافی در زمینه تشریفات گمرکی و اشتباه در محاسبه مبالغی همچون حقوق و عوارض ورودی گمرک است . ترخیص کالا از گمرک یک امر کاملا تخصصی بوده و توصیه می‌شود ، جهت واردات و صادرات و بخصوص ترخیص کالا از افراد متخصص در امور بازرگانی مشاوره و راهنمایی بگیرید .

مشاوره ترخیص کالا شامل کلیه مراحل ترخیص کالا از گمرک شده و یک مشاور بازرگانی باید در تمام مراحل تشریفات گمرکی همراه شما باشد .

 

وظایف مشاور بازرگانی

اگر مشاوران بازرگانی شما به درستی به وظایف خود عمل کنند ، سود زیادی در بهترین و آسان‌ترین حالت ممکن ، نصیب شما خواهد شد . از مهم‌ترین وظایف یک مشاور واردات کالا عبارتند از :

بررسی و ارزیابی بازار داخلی ، قبل از واردات کالا به داخل کشور

تخمین میزان رشد سهام شرکت‌ها

تشخیص کشورهای صادرکننده جهت وارد نمودن کالاهای مورد نظر از آن‌ها

برنامه ‌ریزی حساب شده و دقیق

کنترل بودجه شرکت‌ها در امر واردات کالا

استفاده از استراتژی‌های بروز و گوناگون وارداتی

ایجاد صمیمیت کاری مابین شرکت‌های تجاری داخلی

ارزیابی کالاهای وارداتی

ارائه مشاوره دقیق جهت واردات اینترنتی

ترخیص کالا از گمرک با هزینه و زمان کمتر

انجام ثبت سفارش

 

فواید مشاوره بازرگانی

اگر بخواهیم بطور خلاصه مزایای کلی استفاده از مشاوره بازرگانی در فعالیت‌های تجاری را توضیح دهیم ، این مزیت‌ها شامل موارد زیر خواهند شد :

مشاوره برای خرید کالای وارداتی و فروش کالای صادراتی و همچنین عقد قراردادهای تجاری

مشاوره برای جمع آوری مدارک مورد نیاز برای ارائه به گمرک و سازمان‌های مربوطه

شیوه‌های پرداخت معتبر و گشایش انواع مختلف حواله‌های ارزی و اعتبارات اسنادی

مشاوره جهت اقدامات پیش از حمل کالا (تنظیم اسناد تجاری، بازرسی کالا در مبدا، صدور بیمه‌نامه و…)

مشاوره در امر انتخاب بهترین روش عقد قرارداد با شرکت‌های حمل و نقل بین‌المللی کالا

برآورد هزینه تمام شده کالا (از ابتدای کار تا انبار مقصد)

از فواید مشاوره بازرگانی واردات و صادرات نیز می‌توان به موارد زیر اشاره نمود :

افزایش نقدینگی

ارائه ترفندهای کاربردی در انجام معاملات

بهبود بخشیدن به اقتصاد داخلی

استفاده از تجارت‌های بین‌المللی سودآور

افزایش میزان تقاضا

کمک به شهرت برندهای گوناگون در داخل کشور

 

هزینه مشاوره بازرگانی

عوامل مختلفی مانند میزان واردات ، نوع کالای وارداتی و… در تعیین هزینه مشاوره بازرگانی موثر خواهند بود و بطورکلی یک تعرفه مشخص برای هزینه مشاوره امور بازرگانی وجود ندارد و این هزینه در شرکت‌های گوناگون یکسان نیست . این مبلغ معمولا بر اساس فاکتورهای مختلفی همچون سابقه کاری و میزان رضایت مشتریان ، مدت زمان ارائه خدمات مشاوره‌ای ، حجم کار، مسیر تجاری و… تعیین خواهد شد . لازم به ذکر است که هزینه مشاوره بازرگانی در مقایسه با سود و منفعت آن ، بسیار پایین بوده و همچنین از خسارات تجاری احتمالی نیز جلوگیری خواهد کرد .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *